About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Monday, November 28, 2011

JR ---> Holiday@Kuching Day 1 /Part 1(31/10/2011)


Holiday @ Kuching Serawak --Day 1 : 31/10/11
1.      Check in LCCT
2.      Lunch @ Serapi Corner
3.      Kilang Pasu
4.      Check in Hotel Abell
5.      Pasar  Minggu Satok
6.      Kuching WaterFront
7.      Shopping @ Tun Jugah
8.      Shopping @ Serawak Plaza
9.      Dinner @ Ayam Bakar RJ

Asslamualaikum..
sebulan selepas trip ke HCM, kitaorg pi Kuching Serawak pulak..
Ho Chi Min punya story nanti2 yer....
 tiket ke kuching serawak ni dah beli setahun yg lepas.istimewanya trip kali ini, seramai 27 peserta (18 org dewasa husband & wife  terdiri dari staf kolej (dua2 @ salah satunya) dan 9 org kanak2 termasuk seorg bayi)…yg dewasanyetak sangka ramai yg nak joint kan..
ingatkan tak der org nak joint..tapi x perlah kan…pengalaman baru…

Actually trip ke Serawak ni beli masa AA buat offer giler2..apalagi kitaorg yg memang kaki merayap ni pun booking lah kan…Bab hotel pulak kitaorg booking 2 minggu sebelum pi..yg kelakarnya 3 kali meeting dibuat sebelum trip betul2..

Maklumat tentang jadual perjalanan telah dirancang dengan pelbagai sumber.
antaranya membaca blog2 , forum dan paling penting dgn 
pertolongan unit perlancongan Kolej Komuniti Kuching.
lagipun hubby memang kenal dgn kjpsh dorang.so, tak der masalah dgn transport..
guna bas kolej, Cuma bayar duit tips dan duit makan..
tourist guide kitaorg terdiri dari budak2 SMK perlancongan yg menjadikan 
trip ini sebagai amali mereka..bijakkan???jimat bagi kami, 
banyak kos dapat disavekan..kos nak menyewa kereta, kos masa,
kos penat drive lagi..lagi pun jumlah kitaorg yg ramai ni, memang relevan naik bas…

Jadual lawatan telah disediakan oleh KK kuching, 
tapi telah diubah hampir 50% oleh aku dengan bantuan Not, 
member aku kat KK Kuching…
 Flight pada 31/10/2011 ialah pukul 930++ pagi.
Malam tu Mr syahrir ajak aku malam tu tidur prescot hotel..
maklumlah kitaorg ader vaucer hotel yg agak berbaloi..
rugilak kalau tak tebus…so kitaorg tidur kat hotel prescot kajang..
yg sebenarnya dia teringin nak makan kat kedai satey Samuri, yg terbesar di kajang tu…

So pagi esok kul 6.30 am bertolak ke LCCT..
adoiya  terbangun lambat..memang plan asal semua nak berjumpa 
kat marrybrown LCCT, tapi aku dah lambat kan..tengok sampai dorang tengah bekpes..
panggil sang suami jer utk check in brg..
masalah besar timbul bila aku boleh tersalah amik sampul surat yg mempunyai 
 semua salinan booking internet dorang semua,,mampossss,,
seb baik hubby x panic, pi tanya adik kat kaunter masalah kitaorg..
adik kaunter cakap booking melalui kad pengenalan pun boleh..
lagipun memang kener kuarkan kad pengenalan kan…
seb baik ader adik kaunter yg baik membantu…cool jer dia,,,
so kitaorg kumpul kad2 pengenalan yg nak pi serawak ni,,settle semua ,,
sebelum beredar tak lupa jugak aku menyumbangkan sedikit rm kat 
adik kaunter tu sebagai tanda terima kasih kerana memudahkan perjalanan kami,..
tercengang2 adik tu..hahah
kat LCCT..JR happy..
minum rabena mahal giler..rm7
dak sampai KIA
amik gambar dulu..
with member2..

Yg paling gembira tentulah anak2 JR..maklumlah ramai kanak2 lain yg ikut.J
annah ngan bffnyer yaya.. rizqi ngan qalesya dan imtiyaz..
ader kawan baru abang ammar,arif dan iman.
penampilan istimewa baby mifzal.

Bab hotel lak..kita org duduk 2 hotel yg berlainan..
4 family duduk Hotel kuching waterfront manakala 5 family lagi duduk Hotel Abell.
sebab aper??.sebab ader yg terawal memang dah booking hotel, 
so malas nak tukar.mcm aku, baca kat internet hotel waterfront tu tak der tangga, so bagi aku yg bawak stroller..takkan nak mengangkut lak kan..
lagi pun hotel Abell ini direkomendkan oleh member @ KK Kuching, irda aka notz.
mahal cikit tak per, janji berbaloikan dgn apa yg dibayar…
lagi pun hotelwaterfront dgn hotel Abell ni jaraknya sangat dekatkan…
Ok dah panjang sangat karangan aku ni..
jom kita tengok gambar sambil bercerita yer…
Sampai di LCCT kitaorg disambut oleh 3 org pelajar  dan 1 org driver bas.


bas kk kuching..
Dibawa lunch kat Serapi Corner,memang ramai org lah kat sini.
restaurant penuh..
kitaorg terpaksa duduk khemah luar.
order yg paling senang ,nasi ayam penyek.
air teh 3 layer..terbaeek....


nasi ayam penyet...
with azie,,



Lepastu on the way nak ke hotel, singgah ke Kilang Pasu.
Tempat dimana pasu dibuat dari tanah liat.
memang ader beratus2 pasu yg cantik2..
tapi memandangkan bab2 bungkus membungkus sangat rumit, 
malas nak fikir..



cantikkan bekas air ni..


hubby cuba 2 eksyen buat pasu..
delegasi kk..
tokong tertua...
tugu kuching...
menunggu waktu check in..
semua kepenatan...
urusan check in..
with my anak2..omg...
penginap2 Hotel Abell...

Seterusnya kitaorg terus check in Hotel Abell.. ok lah bilik.agak kecil tapi cantik, moderm…
bilik aku,azi ngan sya dekat2..bolehlah buat sesi gossip2 kat taman depan bilik sya…

Masa yg diperuntukkan ialah dalam 1 jam untuk bersiap/berehat…
smartkan...
wajah happy selepas mandi..

Dalam kul 5 ptg kitaorg pi Pasar Minggu Satok. 
Banyak brg2 menarik dijual,antaranya tshirt serawak,buah2,kuih muih dll.
Pasar Minggu satok dibuka hari Sabtu jer..

kener paw dulu ngan JR...


kakak chinta tengah membeli kuih muih tradisional serawak..
tshirt yg cantik2 designnya...
sambung entry seterusnya Day 1/part 2

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

0 pesanan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...