About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Wednesday, December 07, 2011

JR ----> Holiday @ Kuching Day 4/ Final (03/11/2011)


Entry sebelum
  • Day 1/Part 1--->klik sini
  • Day 1/Part 2 --->Klik sini
  • Day 2/Part 1 ---> kilk sini
  • Day 2/Part 2 ---> Klik sini
  • Day 3/Part 1 ---> Klik sini
  • Day 4/Final ---> Klik sini 

Holiday @ Kuching Serawak --Day 4 /Final : 03/11/11
1.      Tugu Kuching
2.      Checkout Hotel Abell
3.      Bekpes @ Sapi O’ corner
4.      Pasar Satok
5.      Lunch @ Pending
6.      KIA

Assalamualaikum..
hari ni ialah hari yg ke 4 iaitu hari terakhir 
trip kitaorg di bumi Kuching Serawak.
hari ni kuar lambat cikit..
selalu pukul 7 pagi dah berkumpul..
hari ni beri extra masa utk berkemas..
dalam kul 8 baru berkumpul kat lobby hotel.. …
aku ngan mr syahrir ngan anak2 JR pi jalan kaki ke tugu Kuching 
utk mengambil gambar..tak jauh, x sampai 5 minit jalan kaki ke 
tugu Kuching ni dari Hotel Abell..memang strategiklah hotel  Abell ni…
tak sia2 pilih..hahah…


Seperti biasa, aktiviti pertama sekali ialah makan pagi  bekpes bahasa org putih..
sarap kata org jawa..tempat makan bekpes kitaorg pada kali ini ialah Kopi O Corner..memang terbaik..banana cheese dia,mee kolok dll..
semuanya sedap2 dan keener kat tekak aku..
tapi tempat dia mmg crowded..ramai org giler…
seb baik irda memang dah datang awal..
siap book meja utk kitaorg ..well vitamin F lagi…


Pastu aktiviti seterusnya ke Pasar Satok, nak beli ikan terubuk masin..
JR tak nak naik keter..dorang nak naik bus ngan yaya..
mintak azi tolong tengok2kan JR tu…
kitaorg dah memecut dulu ke Pasar Satok..
Irda rekomend kan beli kat kedai nama UITM,,,
singkatan untuk Usahawan Ikan Terubuk Masin. 
Kitaorg tunggu geng2 bas sekolah kat kedai UITM ni…


Lepas tu Irda bawak kitaorg jalan2 lalu kat ADUN baru Serawak, 
taman orkid, bawak pi Main Bazzar kat Waterfront..kitaorg beli keychain dan fridge magnet (FM).irda pun ader beli souvenier kat kitaorg keychain dan FM..


Waktu Lunch kita org makan kat tempat nama Pending..
Café tu memang jual makanan masakan melayu..
memang shedap2 lauk tu..masa ni kitaorg dah berpisah ngan irda 
dan kembali bersama ngan geng2 bas sekolah..ahakss..…


Lepas Lunch Kita org terus ke Kuching International Airport (KIA)..
flight kul 430+++ pm..dalam bas sesi ucapan2 sampaikan salam pun berlaku..
sesi bahagi2 hadiah cenderamata dan tips pun diadakan..


Kat airport kitaorg ader banyak masa dalam 2 jam..
kitaorg buat sendiri kaunter check in yg disediakan....
sempatlah jugak mandi2kan anak2..sembahyang..
pastu sedar tak sedar boleh terlambat pulak nak masuk balai berlepas..
sampai nama dipanggil berkali2, barulah perasan…berlari2 kitaorg  naik flight…



Dalam flight,seperti biasa keener paw lah makan.tak perlah..
janji anak2 senyap n happy..
Sampai LCCT dekat2 nak pukul 7.00 mlm..
semua sudah penat dan pulang ke destinasi masing2..
esok semua kejer,kecuali aku..aku amik cuti lagi 2 hari..
aku ikut mr syahrir ke Avillion Core Admiral..malas nak drive sorang2..
(bab ni dalam entry seterusnya yer..kalau rajin)..


Itulah cerita tentang percutian kami ke Kuching.
Terima kasih kpd semua yg memberikan kerjasama dalam menjayakan trip ini.,,
terutama pada peserta2 yg joint trip ini, my bff, irda dan juga student2 kk Kuching,driver, penyelaras unit perlancongan pn roslina dan kjpsh en mat nor..
Secara kesimpulan, trip Ke Serawak ni best.. 
mencapai objektif yg dirancang..

Ralat --- >x dapat pi museum Kuching, x dapat naik cruise, x dapat pi semenggoh tengok org utan….
kesempitan masa..sibuk ngan urusan anak2,,len kali lar yer,,


❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

0 pesanan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...