About this blog

Wali - Doaku Untukmu Sayang

wali band

kau mau apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada iIlahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

repeat reff

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

powered by lirik lagu indonesia

Pages

Wednesday, November 14, 2012

JR ---> Holiday@ Ho Chi Min Day 3 /Part 1(03/10/2011)

--> -->
HO CI MIN DAY 3 (03.10.11)
1.      Chu Chi Tuner
2.      Lunch @ kat VN halal
3.      Hoang Anh Collection
4.      Saigon Mai Collection
5.      Saigon Beautiful Shop
6.      Pasar Malam Bin Than


-->
Asssalamualaikum



Sebelum anda membaca entry ini, diingatkan entry ini mengandungi gambar2 dan cerita2 yg banyak..
sila baca TIPS RIngkas Trip Ke Ho Chi Min /Saigon



 Perjalanan hari ke-3 di HCM ini dimulakan trip ke Chu Chi Tuner....


.masih menggunakan trip dari hotel.



sebelum tu, kitaorg bekpest kat hotel..



-->
Tourist guide pun Nyian, org yang sama.
Sebelum sampai ke Chi Chi Tuner , kitaorg dibawa singgah ke kilang kraftangan 
spt pasu, frame dll.menariknya kilang kraftangan  ini  ader 
kraftangan seperti frame dibuat menggunakan kulit telur.
tapi banyaklah proses keener buat dulukan..
pekerja2 dia pun ader yg oku..
sangat kagum dengan kekreatifan dorang..
tapi x mampu nak beli,,mahal dan perlukan penjagaan yg rapi…










-->
Perjalanan diteruskan ke Chu Chi Tuner.masa ni langit dah gelap...
dah gerimis2…tengah2 beli tiket, hujan turun lebat giler..
terpaksa lah beli baju hujan plastic.JR pun pakai baju hujan plastic tu…
kitaorg tak pi pun ikut masuk hutan sampai habis..
maklumlah hujan lebat, dengan jalan merah yg licin dan lecak..
lagipun bawak budk2 kan..persinggahan pertama tu kitaorg pusing balik..
kitaorg tengok video jer..memang banyak aktiviti2 menarik di Chi Chu tuner ni…
nak buat mcmana kan…





-->
Dalam masa 2 jam tu, kitaorg berehat sambil tunggu hujan berhenti.

sedikit informasi tentang Chu Chi Tuner --->
















pelbagai aktiviti JR buat sementara menunggu semua berkumpul kat coaster..
hujan pulak tu lama sangat..
bersambung entry part 2 /day 3

❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya..Tinggalkan Link Anda..Saya akan Cuba Menjejakinya..❤

0 pesanan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...